Skolens historie

Skolen startet opp i de to gule husene øverst i skolegården høsten 1987. Der ble det drevet skole mens resten av bygningsarbeidet fortsatte. Det var ingen skolegård til å begynne med, og heller ingen gymsal. Da skolen og skolegården begynte å ta form, hadde foreldrene dugnad for å lage bl. a. paradis, fotballbane, klatrestativ og benker.

Skolen består av ett administrasjonsbygg med gymsal, samlingssal, helsesøster/skolelege og logoped, et bygg med spesialrom og fire klassehus. Dette var da en utradisjonell måte å bygge skole på. Ideen bak er ment å være fleksibel, deler av skolen kan brukes på kvelden uten at hele skolen er åpen. Husene kan flyttes eller bygges om etter som befolkningsstrukturen endres. Høsten 1988 ble den offisielt åpnet av Anne-Cath. Vestly.

Toppåsen skole ligger 5 minutters gange fra Holmlia stasjon.